TOP 20 suosituimmat ohjelmistot yrityksen toiminnanohjaukseen

Odoo on parhaillaan paikalla #1 Capterran suosituimpien toiminnanohjausjärjestelmien vertailussa. Capterran market score -pisteytys perustuu ohjelmiston asiakas- ja käyttäjämääriin sekä some-arvosanaan. Odoo on niukasti edellä Microsoft Dynamicsia, Odoon market scoren ollessa 92 ja Microsoftin 91.

Tarkasteltaessa ohjelmistojen asiakas- ja käyttäjämääriä, voidaan todeta että Odoo on johtava toiminnanohjausjärjestelmä asiakasmäärien (267,626 kpl) ja käyttäjämäärien (4.114,609 kpl) perusteella.

Vertailussa kannattaa huomioida, että määrällisesti Dynamicsia on arvioitu huomattavasti enemmän kuin muita ohjelmistoja. Artikkelin kirjoitushetkellä arvioita Odoolle on annettu 147 kpl, Microsoft Dynamicsille 2,906 kpl, Sage 100:lle 116 kpl, Netsuitelle 343 kpl ja Infor ERP:lle 13 kpl.

Alla oleviin kaavioihin on nostettu 5 suosituinta ohjelmistoa tämänhetkisen market scoren perusteella.

Asiakasmäärä

Käyttäjämäärä

SAPin globaalit asiakas- ja käyttäjämäärät

Vertailun sijalla 9 on SAP S/4HANA Cloud, joka on Suomessa varsin laajalti käytetty toiminnanohjausjärjestelmä. Capterrassa SAP on saanut 235 arviota market scoren ollessa 57.

Asiakasmäärä

Käyttäjämäärä

Market score

Kuvioissa on esitetty ohjelmistot Market scoren perusteella.

Market scoren laskentaperuste:

  • 40 % asiakasmäärä
  • 40 % käyttäjämäärä
  • 20 % some-pisteytys (Facebook-tykkäykset, Linkedin- ja Twitter-seuraajat sekä Capterra-arvostelut)

Asiakasreferenssit

Mikäli kiinnostuit ohjelmistoista, voit tutustua ohjelmistoja käyttäviin asiakkaisiin.

Odoon globaalit asiakasreferenssejä Odoon verkkosivuilla

Microsoft-referenssejä Itewikissä

SAP-referenssejä Itewikissä

Tutkimuksen reliabiliteetti

Asiakas- ja käyttäjämäärät on esitetty arvioinnin kohteena olevien yritysten itsensä toimesta. Capterra ei tarkasta niitä, vaan käyttää kolmannen osapuolen dataa kyseenalaistaakseen luvut ja tehdäkseen arvioita yrityksistä, jotka eivät itse ilmoita tietoja. Tutkimuksesta ja menetelmistä voit lukea lisää Capterran blogista.